Zo kies je de beste vloertegel voor je badkamer

Zo kies je de beste vloertegel voor je badkamer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in de badkamer? Dan zijn vloertegels een hele goede optie. Niet alleen zijn deze erg hygi├źnisch, ze zijn vaak waterbestendig. Iets wat erg handig is in een vochtige en natte ruimte zoals de badkamer. Maar hoe kies je nou de juiste vloertegel voor jouw badkamer? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet. Lees dus gauw verder!

Kies de goede kleur

Een van de belangrijkste beslissingen die je moet maken is de kleur van de badkamertegels. Welke kleur past het best bij de rest van je badkamer en interieur? Er is een bekende stelregel waar je rekening mee kunt houden: heb je een grote badkamer, kies dan voor een donkere vloer. Heb je juist een kleine badkamer? Dan is het verstandig om te kiezen voor een lichtkleurige vloer. Een donkere vloer laat een ruimte namelijk wat kleiner lijken. Lichte kleuren doen precies het tegenovergestelde en geven een ruimtelijk effect. Maar naast deze regels is het natuurlijk ook vooral belangrijk dat de kleur bij de rest van je badkamer past! Zo moet de vloer goed bij de wandtegels in de badkamer passen.

Kies de juiste grootte

Het is ook erg belangrijk om te kiezen voor een vloertegel van het juiste formaat. Je kunt tegenwoordig kiezen uit allerlei verschillende afmetingen. Denk aan kleine ouderwetste tegels tot grote moderne tegels. Maar hoe maak je die keuze dan? Ook dit kun je laten afhangen van de grootte van je badkamer. Heb je een grote badkamer? Dan is het een goede optie om te kiezen voor grote tegels. Hiermee benadruk je nog eens het oppervlak. Heb je een kleine badkamer? Ook dan zijn grote tegels een goede optie. Ze geven namelijk een ruimtelijk effect en laten je badkamer groter lijken. Met kleine tegels kun je erg mooie accenten laten leggen, om nog wat extra aan de badkamer toe te voegen.

Kies het goede materiaal

Als laatst is het ook nog erg belangrijk om naar het materiaal van de vloertegel te kijken. Veelal wordt er voor vloertegels gebruik gemaakt van natuursteen en keramiek. Natuursteen staat er om bekend dat geen enkele steen hetzelfde is. Dit geeft een mooi en uniek effect. Keramische vloertegels worden steeds populairder. Deze tegels zijn erg duurzaam en ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast kun je ze in veel soorten verkrijgen. Kijk dus even welk materiaal jouw voorkeur heeft!

Hopelijk heb je iets aan deze tips en veel succes met het uitzoeken van jouw nieuwe badkamer vloertegels!