To do list: dit komt er kijken bij je verhuizing

To do list dit komt er kijken bij je verhuizing

Ga je verhuizen? Dan komt hier een hoop bij kijken. Zo moet je alles inpakken, verhuizen en misschien wel verbouwen. Het is natuurlijk allemaal super leuk, maar er kan behoorlijk wat stress achter liggen, vooral als je je huis eerder uit moet dan wanneer je zelf gaat verhuizen. Hieronder staan wat dingen die komen kijken bij een verhuizing.

De kosten

Een van de grootste dingen waar je overzicht over moet krijgen zijn de kosten. Zodra je dit in kaart hebt, weet je ook wat je eventueel nog kan uitgeven aan andere kleinere dingen. Het heeft geen zin om maar van alles te kopen zonder hier toezicht op te houden. De kans dat je hierdoor veel te veel uitgeeft is groot en dat is natuurlijk super zonde. Vooral als je dit had kunnen voorkomen. Het kan daarom slim zijn om van tevoren een lijstje te maken met de vaste kosten die je zeker weet dat ze komen. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk over budget gaat.

Koop genoeg verhuisdozen

Iets wat je zeker niet mag missen zijn verhuisdozen. Zonder dozen is het bijna niet mogelijk om te verhuizen. De kans dat je dan dingen kwijt raakt is groot. Bovendien is het helemaal niet praktisch. Wanneer je alles in dozen doet en ze ordent op kamer en prioriteit weet je precies waar je aan toe bent. Dat is natuurlijk super fijn, als je dan bijvoorbeeld spullen moet opslaan weet je precies wat je achter aan kunt zetten en wat vooraan moet omdat het belangrijk is om weer snel bij de hand te hebben. Verhuisdozen kun je gemakkelijk online bestellen. Zo hoef je niet eerst langs de bouwmarkt om de dozen te halen. Het kan natuurlijk wel, maar als het erg druk is kan het erg praktisch zijn dat ze bij jou thuis worden geleverd.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Wanneer je in Amsterdam woont kan de verhuis service Amsterdam erg handig zijn. Deze service biedt aan dat verhuizers jou helpen met het verhuizen van jouw spullen. Vaak komen zij met een bus waar jij gemakkelijk je al ingepakte dozen in kunt zetten. Bovendien kun je in die bus ook gemakkelijk spullen kwijt die niet ingepakt kunnen worden. Denk hierbij aan eventuele lampen, stoelen en banken. Je zou deze nog wel eventueel kunnen inrollen met folie of bubbeltjesplastic. Zo weet je zeker dat ze niet beschadigen.

Wanneer de spullen zijn ingeladen is het tijd om ze te vervoeren. In principe geef jij het adres waar de spullen naar toe moeten worden getransporteerd door en rijdt het verhuisbedrijf daar naar toe. Daar kan alles uitgeladen worden en misschien zelfs al uitgepakt worden. Wanneer je veel spullen moet verhuizen is het handiger dat jij misschien zelf uitpakt en je de verhuizers vraagt om opnieuw op en neer te gaan. Zo heb je vaak al in een of twee dagen alle spullen overgehuisd.

Heel veel schoonmaken

Iets wat veel mensen vergeten is dat er een heleboel moet worden schoongemaakt. Het oude huis moet schoon voor de nieuwe inwoners en het nieuwe huis wil je vaak ook even grondig schoonmaken.