Tips voor snel internet op je kantoor

Tips voor snel internet op je kantoor

Op je kantoor wil je natuurlijk een goede internetverbinding, zodat je snel en goed je werk kunt uitvoeren. Wanneer je voor je werk afhankelijk bent van internet, wil je dan ook niet een internetverbinding die er op ieder moment mee kan stoppen. Om dit te voorkomen is het belangrijk een goede en duurzame internetverbinding te organiseren op jouw kantoor, maar hoe regel je dit? En hoe zorg je voor snel internet op je kantoor? Lees dan snel verder voor een aantal handige tips.

Verschillende pakketten

Wanneer je internet voor op jouw kantoor wilt regelen, zul je als snel aan een abonnement vast zitten. Je komt hier dan in aanraking met een internetprovider met verschillende pakketten en abonnementen. Hoe maak je dan de juiste keuze? Bepaal eerst voor jezelf hoe belangrijk internet voor jou is en hoe afhankelijk je werk ervan is. Op basis hiervan kun je een afweging maken of je voor een basispakket of juist een uitgebreid pakket gaat. Je kunt er bij sommige providers ook voor kiezen om je basispakket uit te breiden met een upgrade. Je internet kan dan sneller worden. Bovendien heb je bij een uitgebreid pakket vaak ook toegang tot een helpdesk, die 24/7 voor jou klaarstaat. Handig als je bijvoorbeeld enkel je werk kunt uitvoeren door gebruik te maken van internet, want als er dan een storing is, is deze meestal al dezelfde dag opgelost.

Glasvezel

Een andere optie is glasvezel, een erg krachtige vorm van internet. Hierbij wordt data via vezels van glas uitgewisseld, en ja, dit gaat zo snel als het licht. Hierdoor zul je over een grotere ruimte beter internet kunnen krijgen. Er zijn dan ook minder versterkers nodig, terwijl het internet in huis en je kantoor van erg goede kwaliteit is. Wanneer internet dus erg belangrijk is voor jou en je werk, is het aan te raden om te kiezen voor zakelijk glasvezel. Hierdoor heb je geen last meer van zogenoemde spitstijden, waardoor jouw internet trager is, of lange wachttijden bij het versturen van grote bestanden.

Helaas is glasvezel nog niet overal in Nederland beschikbaar en is het dus de vraag of het beschikbaar is bij jouw woning en/of kantoor. Wanneer er glasvezel beschikbaar is, is de keuze natuurlijk snel gemaakt en is het aan te raden om voor glasvezel te kiezen. Wanneer dit nog niet het geval is, kun je het beste modems strategisch plaatsen, waardoor je de internetverbinding optimaliseert. Als jouw kantoor over meerdere verdiepingen beschikt, is het aan te raden om meerdere modems per verdieping te plaatsen. Kortom, wanneer je dus zakelijk internet nodig hebt, waarbij je internetverbinding je niet in de steek mag laten en 24/7 voor je klaar moet staan, is het verstandig om voor glasvezel te kiezen. Kies voor een goede internetprovider met een uitgebreid pakket zodat eventuele internet problemen snel opgelost worden en jij, zonder omkijken ernaar, verder kunt werken