Stap over op elektrisch: installeer een laadpaal thuis

Stap over op elektrisch: installeer een laadpaal thuis

Als je eenmaal bent overgestapt op elektrisch rijden, is het tijd voor een van de belangrijkste stappen: het installeren van een oplaadstation thuis. Elektrische auto’s worden steeds populairder, maar ze kunnen niet in openbare ruimten worden opgeladen zoals auto’s die op gas rijden. Je moet te allen tijde toegang hebben tot een stopcontact, wat betekent dat het hebben van een lader geïnstalleerd in je eigen garage essentieel is. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het zoeken naar een elektricien voor een laadpaal thuis.

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?

Ik heb een paar redenen waarom ik liever in een elektrische auto rijd. Ze zijn goedkoper om in te rijden en ze hoeven niet volgetankt te worden. De kosten om er een te rijden zijn lager omdat de batterij moet worden opgeladen in tegenstelling tot benzine, die duur is geworden. Elektrische auto’s vervuilen ook nooit de lucht omdat er geen verbranding is.

Hoe vind je een elektricien die een laadpaal kan installeren?

Het vinden van een elektricien voor een laadpaal installatie kan moeilijk zijn. Je moet zoeken naar iemand die ervaring heeft met het installeren van dit soort stations. Onderzoek de potentiële aannemers om ervoor te zorgen dat ze een licentie hebben en verzekerd zijn voordat je ze inhuurt.

De montageplaats voor het laadpaal thuis is ook belangrijk. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is in de voorkant van de garagedeur, want zo niet gaat de deur niet open. Je moet er ook voor zorgen dat er genoeg ruimte is om je auto ervoor te parkeren.

Hoe snel kan mijn elektrische auto opladen?

Het laadstation thuis kan worden aangesloten op verschillende stopcontacten, afhankelijk van waar u woont en hoeveel stroom u wilt dat het accupakket van de auto krijgt. Een stopcontact dat 15 ampère of 20 ampère levert, zorgt voor een snelle oplading; alles wat minder stroom levert, duurt langer. Het gebruik van meer ampère kan echter ervoor zorgen dat de stoppen in de meterkast eruit slaan als dit niet correct wordt gedaan door een ervaren elektricien.

Hoe duur is een laadpaal voor thuis?

Een thuis laadstation installatie kan duur zijn. Ze kunnen variëren van prijs, afhankelijk van waar je woont. Elektrische auto’s worden steeds populairder, dus de kosten om een laadpaal thuis te laten installeren zijn de laatste jaren gedaald. Genoeg redenen dus om vandaag nog eens te gaan kijken of elektrisch rijden iets voor jou is.