Heeft elke muur nood aan wanddecoratie?

wanddecoratie

De sleutel tot elk succesvol interieurontwerp is balans. Dat betekent dat als het gaat om het ophangen van foto’s, nee, je hoeft niet elke muur met foto’s te vullen. Lege wandruimte kan worden gebruikt als een cruciaal ontwerpelement om je inrichting te verfraaien.

Muren decoreren met kunst of afbeeldingen

Er zijn maar weinig gevallen waarin je een foto op elke muur in je huis moet hangen. De kunst om te beslissen wat er aan de muur moet, houdt in dat je rekening houdt met andere decorelementen. Zo moet een foto of schilderij diepte en warmte toevoegen aan je inrichting. Ook kan de passende wanddecoratie ervoor zorgen dat je levenloze muur dynamisch wordt. Het beste is dus om een enkele muur te kiezen voor wanddecoratie. Daar heb je de optie tussen een fotocollage of een enkele schilderijlijst 60 x 80 die de blikvanger van je muur en ruimte wordt.

Meubels en foto’s

De wanddecoratie die je toevoegt, moet opgaan alsof ze er altijd al is geweest. Meubelstukken creëren natuurlijke onderbrekingen in een muur en presenteren lege muurruimtes die ideaal kunnen zijn voor foto’s. Onderzoek de vormen en patronen die de meubels rond de lege muurruimte creëren. Bepaal of de ruimte moet worden gevuld of dat deze beter leeg kan blijven.

Wat met de aangrenzende muren?

Overweeg het meubilair en eventuele architecturale kenmerken op aangrenzende muren en hoe deze de muurruimte opbreken. Vaak wil je het toevoegen van wanddecoratie op de aangrenzende muren overslaan.

Je kunt bijvoorbeeld besluiten te kiezen voor een volledige wandplank gevuld met decoratieve objecten als het designelement voor een aangrenzende muur. Of laat de muur aan weerszijden van een deur leeg, zodat de muurkleur een prominenter onderdeel van je ontwerp wordt, waardoor de kamer een frisse en overzichtelijke uitstraling krijgt.

Raam- en deurmuren

Muren met ramen en deuren kunnen interessante mogelijkheden bieden. De muur tussen twee vensters die minstens een halve meter of meer uit elkaar staan, kan worden gebruikt voor het hangen van wanddecoratie. Houd de aangrenzende deurmuur vrij van wanddecoratie, vooral als er andere decoratieve elementen zijn. Een lege hoekmuur omlijst door een raam en een aangrenzende muur biedt dan weer een goede ruimte voor een paar foto’s. Ook de wandruimte boven de deur van een kamer met een gewelfd plafond kan een geweldige locatie zijn voor een extra grote verticale afbeelding.