Fleur je interieur op met deze handige tips

plankdragers-zijn-ook-decoratie

Zou je willen dat je huis gezelliger en comfortabeler was? Zo ja, dan is deze blogpost iets voor jou! We zullen een aantal eenvoudige stappen bespreken die je kunnen helpen om je interieur dromen waar te maken. Van het toevoegen van planten aan de ruimte tot het kiezen van het perfecte kleurenpalet, met deze tips voel je je in een mum van tijd op je gemak!

5 manieren om je woonkamer ruimer te laten aanvoelen

  1. Zet waar je maar kunt planten neer, want dan voelt de kamer ruimer en natuurlijker aan. Als je een kleine woonkamer hebt, zorg er dan voor dat het niet te krap is door een fauteuil of een kleine bank in het midden van de ruimte te zetten, je tv eventueel aan één kant van de ruimte te plaatsen en genoeg ruimte over te laten om rond te lopen.
  2. Zorg ervoor dat je open haard volledig tot zijn recht komt, want hierdoor lijkt hij ook veel groter. Je kan ook spiegels of schilderijen op één muur gebruiken om het licht naar buiten te weerkaatsen en de indruk te wekken dat de ruimte groter is.
  3. Investeer in meubilair met strakke lijnen – in plaats van je grote woonkamer op te vullen met veel kleinere meubels Kies voor een paar grote stukken die de ruimte innemen zonder dat het te druk aanvoelt.
  4. Een elegante kroonluchter is een andere manier om de ruimte ruimer te doen lijken. Kies voor een kleiner armatuur als je je woonkamer open en luchtig wilt laten lijken, maar denk eraan dat een te hoge kroonluchter het tegenovergestelde effect geeft.
  5. Zorg ervoor dat je ramen groot en goed verlicht zijn, want een raam dat veel licht binnenlaat, laat de kamer groter lijken.

Wat wil je als muurdecoratie?

Heb je ideeën nodig voor wat je op je muren kunt aanbrengen? Hier hebben we een aantal leuke ideeën voor muurdecoratie:

  1. Een goed idee is om een fotocollage van je favoriete dingen en herinneringen op te hangen – zo kun je alles zien wat belangrijk voor je is wanneer je een kijkje neemt in de kamer.
  2. Een ander idee is om een schilderij op te hangen – en vergeet niet om iets moois en groots te kopen! Denk er ook eens over na om een lijst met karakter te kopen.
  3. Wat dacht je van een galerie wand met al je favoriete foto’s van het afgelopen jaar? 
  4. Sommige mensen hebben graag planken aan de muur waar ze vanaf alles op kunnen zetten. Hierbij is het alleen wel belangrijk dat je mooie plankdragers uitzoekt zodat het er echt top uit komt te zien!