5 accessoires tips voor in je woning

5 accessoires tips voor in je woning

Niet alleen met je herfst en winter breng je meer tijd in je huis door, maar nu ook vanwege het coronavirus. Hierdoor is het nog belangrijker geworden om van je woning een echt gezellig thuis te maken. Er zijn allerlei manieren hoe jij je woonkamer, eetkamer of hal kan opfleuren, zoals met de aanschaf van verschillende accessoires. Daarnaast hoeft een subtiele ‘make over’ van je woning geen bakken met geld te kosten. Vaak maken kleine aanpassingen al een groot verschil in de sfeer die wordt creëert. In deze blog geven wij je een aantal tips die je wellicht kan gebruiken om van jouw woning een gezellig thuis te maken. 

Tip 1: maak ‘warmte’

Warmte in je woning brengt al snel de associatie met gezelligheid en een knus gevoel. Nu kan je de verwarming hoger zetten of de zomer zijn werk laten doen, maar dat brengt nog geen gezelligheid. Hoe breng je dan ‘warmte’ in bijvoorbeeld je woonkamer? Leg bijvoorbeeld een plaid over de leuning van je bank in een vrolijk en vriendelijk kleurtje. Denk aan licht roze, groen of blauw. Naast dat een plaid zorgt voor warmte als je het koud hebt kan het ook dienen als accessoire. 

Tip 2: planten en bloemen

Planten en bloemen geven een natuurlijke uitstraling aan je interieur, maar ook veel gezelligheid. Denk aan een mooie plant met grote groene bladeren, maar er zijn ook kamerplanten met bloemen. Ben jij niet een held in het verzorgen en onderhouden van planten? Dan past deze trend zeker bij jou, namelijk droogbloemen. Zoals je al hoort aan het woord zijn de bloemen uitgedroogd en hoeven ze daarom ook geen water. Ideaal toch! Je kan zelf de bloemen samenstellen of de keus maken uit verschillende kant-en-klare droogboeketten

Tip 3: verlichting 

Naast de ‘normale’ verlichting heb je ook lampen die meer dienen als sfeermaker. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een klein lampje op het tv-meubel of in de kantoorkamer. Ook heb je prachtige vloerlampen van designer merken die er een soort kunst object van maken. Vooral in de water donkere maanden van het jaar is dit een aanwinst voor je interieur en de sfeer in huis. 

Tip 4: kaarsen

De kaars is een accessoire die in geen enkel huis mag ontbreken. Dit is namelijk een accessoire die op een eenvoudige manier extra gezelligheid met zich mee brengt. Of het nu een donkere winterachtige avond is of juist een zomerachtige. Plaats bijvoorbeeld kaarsen in je woning van meerdere formaten, dit maakt het dynamischer. Ook heb je bijvoorbeeld mooie kandelaars of andere houders die extra impact geven. 

Tip 5: Foto’s en schilderijtjes 

Door foto’s of schilderijen toe te voegen aan je interieur geef je de kale muren de kans om te stralen. Natuurlijk kan je de muren verven, maar foto’s of schilderijen geven net even die extra gezelligheid. Je kan denken aan een eigen foto die je hebt gemaakt op vakantie of juist een kunstwerk die je toen hebt gekocht. Zo heeft de afbeelding ook nog eens een persoonlijke touch. 

Welke van de tips heb jij al toegepast in je woning en waar kan je eventueel nog verbeteren? Ik hoop dat je met behulp van dit artikel inspiratie hebt opgedaan. Succes met het stijlen van je huis.