3 tips bij het uitzoeken van witte gordijnen

3 tips bij het uitzoeken van witte gordijnen

Met witte gordijnen kun je alle kanten op. Ze passen in vrijwel elk interieur en zijn mooi licht. De juiste gordijnen kiezen kan toch nog best lastig zijn. Er zijn namelijk veel soorten witte gordijnen. Welke bij jou passen? Wij geven wat tips bij het uitzoeken van witte gordijnen. Wie weet hangen er dan straks mooie witte gordijnen in jouw huis!

1.Warm of koel wit?

Wit heeft veel verschillende tinten. Van gebroken wit, ivoorwit, grijswit tot sneeuwwit. De meeste stoffen zijn niet puur wit. Dit oogt namelijk vrij hard. Daarom worden witte stoffen vaak gemengd met een andere kleur. Hierdoor kan een witte kleur warmer of kouder aanvoelen. Bedenk dus goed wat bij jou huis past. Wil je een koele uitstraling, of juist een warme uitstraling. Wat past het best bij de andere kleuren in jouw huis? Op deze manier kun je de beste gordijnen uitzoeken.

Soorten witte gordijnen

Daarnaast heb je de keuze uit veel soorten witte gordijnen. Vaak zie je witte gordijnen terug komen als inbetweens of vitrage. Ze zijn licht en laten veel licht door. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wit overgordijn. Daarnaast heb je dus een hoop keuze in kleur, maar ook in patroon. Er zijn stofjes met allerlei patroontjes en kleuren. Bekijk dus goed wat jij het mooist vind en wat het beste past bij de rest van het huis!

Bekijk de kleur in het echt

Wit is best een lastige kleur om via een schermpje te bekijken. Het is daarom dan ook aan te raden om eerst een aantal proefstalen te bestellen van jouw favoriete gordijnen. Zo kun je goed de echte kleur van het gordijn bekijken. Houd het gordijn ook altijd even voor het raam. Dit geeft het meest realistische beeld. Bij veel online winkels is het mogelijk om proefstalen te bestellen. Kijk hier dus even naar als je aan het winkelen bent!

Op zoek naar mooie witte gordijnen? Kijk dan eens bij A House Of Happiness. Zij hebben witte gordijnen in alle soorten en maten!