Het gehele jaar genieten van buiten

tuinhuis met overkapping

Het is belangrijk dat je woning er van binnen goed uitziet en dat er een fijne sfeer hangt. Maar vergeet je niet om ook je tuin, of in het algemeen de buitenruimte, goed in te richten? Hoewel we in Nederland misschien veel binnenshuis leven, mag de buitenruimte zeker niet vergeten worden! Wat is er nu fijner dan ’s avonds lekker te barbecueën met het hele gezin of met vrienden of om overdag heerlijk in de zon te liggen. Wij gaan je meer vertellen over hoe je het gehele jaar kunt genieten van je buitenruimte!

Tuinhuis

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je zowel in de zon als in de regen in de buitenlucht kunt zitten. Denk hierbij aan een overkapping die vastzit aan je huis, maar ook een tuinhuis met overkapping is een fijne manier om het gehele jaar buiten te kunnen zitten. Deze tuinhuizen worden vaak gemaakt van hout in combinatie met andere materialen. Er zijn zoveel opties zodat er altijd wel een houten tuinhuis is die past bij de stijl van je huis. Een tuinhuis is ideaal om spullen op te bergen, zoals buitenspeelgoed van de kinderen, tuinkussens of de barbecue wanneer deze niet gebruikt wordt.

Overkapping

De overkapping aan het tuinhuis kan alleen aan de bovenkant en achterkant dicht zijn, maar kan ook aan de zijkant of zelfs aan de voorkant dicht zijn. Hier kun je werken met glazen schuifdeuren om een luxe gevoel te creëren of één glazen zijwand zodat er toch natuurlijk licht binnenvalt. Daarnaast zijn er verschillende soorten daken waar je uit kunt kiezen. Hierbij is het belangrijk om de stijl van je huis aan te houden, zodat het één geheel lijkt. De keuzes voor een dak bestaan uit een kapschuur die aan de achterkant doorloopt tot de grond, een plat dak of een zadeldak.

Tuinkamer

Wil je de binnenruimte vergroten met een zogenoemde tuinkamer? Dat is natuurlijk ook een hele mooie optie! Een tuinkamer is vaak voorzien van glazen wanden, waardoor je het gevoel hebt buiten te zijn terwijl je comfortabel binnen zit. Hier heb je geen last van slechte weersomstandigheden en heb je ruim voldoende daglicht. Als je hebt gekozen voor glazenschuifwanden, kun je met mooi weer ook alles openschuiven zodat het een normale overkapping wordt.

Parasol of zonnescherm

Oké, het is niet helemaal bedoeld om ook regen tegen te houden maar het werkt wel! Een parasol of een zonnescherm is een goedkopere manier om ook met slecht weer buiten te zitten, maar wel wat minder comfortabel. Ook gaat de levensduur van je parasol of zonnescherm flink achteruit wanneer je deze regelmatig in de regen gebruikt. Vergeet niet om je parasol of zonnescherm open te laten wanneer deze nat is geweest om schimmelvorming te voorkomen.

Weerbestendige tuinset

Het is belangrijk om iets van een overdekking te hebben zodat u in de regen kunt zitten, maar het is uiteraard ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuinset of loungeset tegen slecht weer kan. Niet alle materialen zijn bestand tegen veel vocht of tegen bijvoorbeeld vorst. Wanneer het gaat vriezen kun je in hete algemeen beter niet op je tuinset gaan zitten als die echt buiten staat. In een tuinschuur met overkapping is dit natuurlijk wel mogelijk. Aluminium tuinsetjes weerstaan iedere weersomstandigheid zeer goed. Hout is een natuurproduct dat iets meer onderhoud nodig heeft, zoals houtbeits en ’s winters beschermen tegen vorst.