Wat is een server en hoe zet je het in als bedrijf?

Wat is een server en hoe zet je het in als bedrijf

Ben je van plan om een bedrijf te gaan starten of heb je al een bedrijf en wil je graag via een server gaan werken? Dit kan natuurlijk. Alleen welke server wil je dan? Er zijn heel veel verschillende servers en het kan wel even duren voordat je de server hebt gevonden die bij jou als bedrijf past. Wil je wat meer informatie over de Windows server en de Ubuntu server? Dan zit je hier zeker op de goede plek.

Een Windows server voor jouw bedrijf

Wat is een Windows server eigenlijk? Een Windows server is een verzamelnaam van heel erg veel verschillende series aan Operating Systemen die door Microsoft zijn ontwikkelt. Het zijn hele krachtige servers die speciaal zijn ontworpen om verschillende functies uit te voeren. Deze functies zijn het laten draaien van de corporate netwerken, de databases, intranet en internet hosting en messaging, etc. Het is algemeen bekend dat het grote voordeel aan de Windows Server is dat er gemakkelijke toegang is via Windows.

De Windows server gaat al heel erg lang mee en draaien al sinds 2000, er zijn heel veel nieuwe series ontworpen tot aan 2016. De laatste server die ontwikkelt is, is speciaal gemaakt om de bedrijven probleemloos te laten werken met mobiele en de cloud-based toepassingen. Dit zal heel voordelig zijn voor jouw bedrijf.

Er zijn erg veel voordelen van de Windows server die wellicht belangrijk zijn om mee te nemen in je beslissing van het kiezen van de Windows server. De Windows server wordt namelijk heel goed ondersteund door, misschien wel geraden, Microsoft. Dit houdt in dat het constant updates doet en erg veel service bij komt kijken wat erg voordelig is. De updates die er zijn zullen zonder problemen of haperingen gebeuren wat erg fijn is voor jouw bedrijf, op die manier kun je zonder problemen de hele dag werken.

De Windows server wordt veel gebruikt en is erg populair onder bedrijven, dit is wellicht handig om te weten. Het werkt goed in bedrijven en werkt goed in combinatie met Acces en PHP.

Er zijn veel verschillende pakketten waar je eventueel uit zou kunnen kiezen. Je hebt als eerste het 2012 standaard pakket. Deze is wat ouders en heeft een verbeterde server manager en een metro GUI. Ook heb je de 2016 standaard en de 2019 standaard, wat erg goede pakketten zijn.

De ubuntu server

De ubuntu server is een server die ook erg bekend is bij bedrijven. Dit komt door de snelle installatie van de server. De server wordt erg veel gebruikt en wordt ook wel de Linux-distributie genoemd die oorspronkelijk uit Debian komt. Deze server is volledig naar eigen wens te configureren. Dit is als bedrijf erg handig, bij zoeken naar een server. Er zal namelijk naar idee nooit een server voldoen aan alle wensen die je hebt. Er zal altijd wel dingen die missen en bij de ubuntu server heb je hier geen last van!