Tips om kleine artikelen effectief op te slaan in een magazijn

magezijnbakken-in-het-magazijn

Als je een magazijn runt, moet je ervoor zorgen dat je medewerkers gemakkelijk alle items kunnen vinden en toegang toe hebben tot alles wat ze nodig hebben om hun werk te doen. Hoe overzichtelijker je magazijn is, hoe gemakkelijker het voor hen zal zijn om hun werk gedaan te krijgen. Een van de beste manieren om alles op orde te houden, is door gebruik te maken van werkbanken en de juiste opbergoplossingen. Op deze manier kun je een ​​goede werkstroom hebben tijdens je dagelijkse werkzaamheden.

Gebruik de juiste maat bakken

Magazijnbakken van het juiste formaat voor je items zijn gemakkelijk toegankelijk en verspillen zo min mogelijk ruimte. Als je een grote bak gebruikt om kleine artikelen op te slaan, verspil je uiteindelijk waardevolle magazijnruimte. Dit maakt het moeilijker om het item te vinden dat je nodig hebt. Als je een kleine bak voor grote artikelen gebruikt, treden dezelfde problemen op. Je werknemers worden dan afgeremd doordat ze tijdens hun werkdag altijd containers vol spullen moeten doorzoeken die ze niet nodig hebben of niet willen hebben.

Gebruik opbergrekken

Er zijn verschillende manieren om opbergrekken te gebruiken. Je kunt ze gebruiken als vrijstaande of aan de muur gemonteerde eenheden. Dit is afhankelijk van je behoeften en ruimte beperkingen. Sommige rekken zijn ook ontworpen om te stapelen, waardoor je nog meer flexibiliteit hebt bij het opbergen van je spullen. Houd bij het kiezen van het juiste formaat rekening met het soort items dat erop wordt opgeslagen. Op deze manier is er voldoende ruimte tussen de planken voor een efficiënte organisatie.

Gebruik planken met een hoge dichtheid

Je kunt een maximale opslagdichtheid bereiken door rekken met een hoge dichtheid te gebruiken. Rekken met een hoge dichtheid verminderen de hoeveelheid ruimte die nodig is om kleine items op te slaan en zijn eenvoudig te monteren. Opslagsystemen met een hoge dichtheid zijn meestal gemaakt van metaal of plastic en hebben meerdere verticale kolommen met een raster ontwerp. Dit maakt ze perfect voor het opbergen van kleine producten zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Smart lockers gebruiken

Als het gaat om het opbergen van kleine spullen, zijn smart lockers een geweldig hulpmiddel. Ze stellen medewerkers in staat snel te vinden wat ze nodig hebben en kunnen ook worden gebruikt voor het organiseren van inventaris. Smart lockers bieden werknemers een gemakkelijke manier om gereedschap, onderdelen of andere kleine items op te bergen die anders door het magazijn zouden worden verspreid.