Hoe maak je het kantoor huiselijker: 5 eenvoudige tips

kantoor-inrichting

Je kantoor is voor zowel jou als je mogelijke medewerkers een tweede thuis. En het moet daarom ook als zodanig worden beschouwd. Helaas ademen veel kantoorruimtes een saaie, koude sfeer uit die de motivatie van het personeel kan verlammen. 

Je wilt er daarom voor zorgen dat de werkplek als een thuis aanvoelt. Want door een warme en gezellige werkplek te creëren, worden jij, je medewerkers en alle bezoekers aan een soortgelijke ervaring thuis herinnerd. Hier zijn 5 handige tips om jou te helpen jouw werkplek er wat huiselijker uit te laten zien.

Ga voor comfortabel kantoormeubilair

Dit is een ideaal startpunt. Iedereen associeert hun huis immers met comfort. Zorg dus voor comfortabele werkstoelen en ergonomische bureaus. Probeer daarnaast nieuwe ideeën uit met je meubilair in de ontspanningsruimte. Een hoek met goedkope bankstellen met fijne kussens en bankhoezen zorgt bijvoorbeeld voor een behoorlijk knusse omgeving.

Kies voor een sfeervol decor

Het selecteren van de juiste kantoorinrichting kan verrassende resultaten opleveren bij het opfleuren van je kantoorruimte. Dit hoeven echt geen ingewikkelde kunstwerken of vaste armaturen te zijn. Een paar posters en schilderijen of hier en daar een vloerkleed zorgt al voor wat meer sfeer.

Wat decoratieve lichten of zelfs een klein aquarium aanbrengen helpt ook. Bij het aanbrengen van een gepast decor is het ook belangrijk om de thema’s af en toe af te wisselen. Zodat alles meer met de seizoenen en feestdagen in overeenstemming is. Dit doe je natuurlijk om niet het hele jaar door voor dezelfde uitstraling te zorgen.

Plaats een aantal kamerplanten

Gezonde kamerplanten vertegenwoordigen een groen gevoel en milieubewustzijn. Het aangename van het aanbrengen van planten is dat ze de werkplek ook een beetje comfortabeler kunnen maken. Jij en je medewerkers houden zich dan uiteraard ook bezig met het verzorgen van de planten. Waardoor er meer betrokkenheid bij het welzijn van het kantoor gevoeld wordt.

Gebruik de juiste verlichting

Kantoorverlichting kan een diepgaand effect op het zicht en de sfeer van de werkplek hebben. Een te harde en/of felle verlichting kan deprimerend zijn en zelfs onaangename gevoelens veroorzaken. Ga daarom liever voor meer natuurlijk licht als de indeling van het kantoorgebouw dit toelaat.

Je kunt de soms akelige TL-lampen boven het hoofd ook door meer creatieve en meer onconventionele oplossingen vervangen. De textuur en kleur van de muur plus het plafond zullen de verlichting ook versterken. Hetzelfde geldt voor reflecterende oppervlakken zoals spiegels. Zorg er natuurlijk wel voor dat er voldoende licht is om het werk optimaal gedaan te krijgen.

Organiseer je kantooromgeving

Een goede organisatie van je kantooromgeving leidt uiteindelijk tot een stressvrije werkomgeving. Gebruik de vloerruimte efficiënt voor een eenvoudige navigatie. Plaats de veel gebruikte hulpmiddelen zoals prullenbakken, waterkoelers en kopieerapparaten op handige locaties. Zorg er ook voor dat alle reserve kantoorartikelen prettig georganiseerd zijn, om zo verwarring te voorkomen. Er zijn bovendien genoeg kantooraccessoires die je subliem kunnen helpen bij het organiseren en opruimen van je werkplek.

Een plek waar iedereen zich thuis voelt

Het huiselijker en zo ook comfortabel maken van jouw kantoor vraagt ​​absoluut niet om een ​​complete makeover. Een paar toevoegingen of aanpassingen zorgen al vlot voor de veranderingen die de aantrekkingskracht van de werkruimte vergroten. Zo creëer je de perfecte werkplek waar zowel jij, de werknemers en klanten of cliënten zich prima thuisvoelen.