Een zakelijke laptop: kies je voor iOS of Windows?

Een zakelijke laptop kies je voor iOS of Windows

Ben je toe aan een nieuwe laptop, omdat die van jou het langzaam aan het begeven is? Dan kan het best een opgave zijn om een goede vervanger te vinden. Er is momenteel namelijk erg veel keus waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een iOS of een Windows. Welke laptop jij kiest is afhankelijk van waarom je de laptop gebruikt. 

Een iOS laptop

Wanneer jij een Apple laptop wilt kies jij automatisch voor iOS. Welke Macbook jij het beste kunt nemen is afhankelijk waarvoor je deze gaat gebruiken. Als jij een Macbook koopt voor school volstaat een Macbook Air prima, maar een Macbook Pro zou ook een goede optie kunnen zijn. Vooral als jij veel documenten op je laptop moet kunnen opslaan is het slim om een Pro aan te schaffen. De prijzen van deze laptoppen verschillen behoorlijk. Dit ligt bijvoorbeeld aan het bouwjaar en het type. Als jij een Macbook reparatie moet doen verschilt de prijs ook behoorlijk. Dit ligt dan ook aan het bouwjaar en type, maar ook aan de beschadiging die je hebt. Een Macbook kun je bijvoorbeeld laten repareren bij ThePhoneLab.

Een Windows laptop

Mocht je Apple te prijzig vinden of je vindt het systeem iOS niet prettig, dan kun je kiezen voor een laptop met een Windows systeem. Dit systeem zit in veel verschillende merken laptops. Zo zit dit systeem in HP, Dell, Lenovo en de laptops van Windows zelf. Hierdoor is het ook heel makkelijk om data over te zetten van het ene Windows systeem naar de ander. Van Windows naar iOS of andersom is vaak iets lastiger, maar ik dit is zeker mogelijk. Het duurt dan alleen vaak wat langer. Een Windows laptop is vaak ietsjes goedkoper dan een Macbook van Apple. Daarom is het voor bijvoorbeeld studenten vaak interessanter om een laptop te kopen met een Windows systeem. 

Voordeel van Apple

Ondanks dat Apple ietsjes duurder is, zitten er ook zeker een aantal voordelen aan een iOS systeem. Zo is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om spullen over te zetten van een iPhone naar een Macbook. Dit kan door middel van Airdrop. Bovendien kun je heel gemakkelijk met een Macbook foto’s bewerken. Apple is gespecialiseerd in het creëren van het beste beeld. Zo bieden zij ook speciale apps aan die je kunnen helpen met het creëren van het perfecte plaatje. Het overzetten van deze foto’s van camera naar laptop is ook erg gemakkelijk.

Voordeel van Windows

Niet alleen Apple heeft zo zijn voordelen, ook Windows heeft deze. Zo zijn de accu’s van Windows systemen erg goed. De batterijduur van deze laptops zijn erg lang. Zo kun je urenlang zonder problemen aan bijvoorbeeld je schoolopdrachten werken. Omdat de batterijduur zo goed is, is het ook mogelijk om er gemakkelijk films en series op te kijken. Als je dan een dagje alleen in bed wilt liggen is het erg fijn dat je niet halverwege de film eruit moet om je laptop op te laden.