Creëer de ideale thuiswerkplek

Comfortabel thuiswerken

Sinds de Corona pandemie is thuiswerken een ware hype geworden. Iedereen werkt steeds meer vanuit huis. Natuurlijk is werken vanuit huis een compleet nieuwe ervaring. Niet iedereen heeft de mate van comfort in huis die een kantoor wel heeft. Je wilt daarom je thuiswerkplek zo comfortabel mogelijk inrichten. Met deze tips maak je van je woonkamer of slaapkamer de ideale werkplek.

Zorg voor een ruimte zonder afleiding

Wie de Tv of de radio thuis aan heeft staan kan rekenen op concentratieproblemen tijdens het thuiswerken. Ook kinderen en huisdieren kunnen iedere thuiswerker mateloos irriteren. Bedenk manieren of je rustig thuis kunt werken zonder gestoord te worden. Bekijk of je ook alles op alles kunt zetten om je volledig op je werk te kunnen focussen. Zet de Tv uit en probeer een oppas te regelen voor je kinderen en huisdieren. Als er een partner aanwezig is kan dat ideaal zijn. Daartegen is het lastig als je alleen thuis bent met de kleintjes terwijl je moet werken. Door vooraf iets te regelen voorkom je dat je elke keer je zieke of huilende kind aandacht moet geven tijdens je werk.

Voorkom lichamelijke klachten

Omdat je nu helemaal zelf in je eigen thuiskantoor moet investeren moet je goed kijken of je bureau en bureaustoel bij je houding passen. Wie veel achter de computer zit op een niet goed afgestelde werkplek loopt risico op lichamelijke ongemakken. Gevolg hiervan kan zijn dat je vermoeid raakt, hoofdpijn krijgt en pijn krijgt aan je wervelkolom. Wie veel achter de computer zit doet er goed aan een ergonomische bureaustoel aan te schaffen, en een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Tegen een muisarm kun je kiezen voor een ergonomische muis. Een laptop standaard kan helpen tegen nekklachten. Je kunt je computer dan op de gewenste hoogte plaatsen zodat je de gewenste houding aan neemt.

Voldoende daglicht

Kunstmatige verlichting kan zorgen voor vermoeidheid. Om goed te functioneren hebben we daglicht nodig. Zorg ervoor dat je dicht bij een raam werkt bijvoorbeeld. Zo voorkom je vermoeidheid. Natuurlijk kun je de zonwering dicht doen als er felle zon op je werkplek schijnt. Maar kies voor zonwering die wel daglicht doorlaat.

Voldoende internet snelheid

Haperend internet is nooit prettig als je thuis werkt. Zorg ervoor dat je voldoende data aanschaft bij je internet provider. Als je meerdere apparaten hebt aangesloten in huis kan het zijn dat internet trager wordt. Kies de snelheid die bij het aantal computers, smartphones, tablets en Tv’s in de woning past. Zo kan iedereen tegelijkertijd internetten zonder gedoe. Bovendien kun je rustig werken zonder obstakels.

Makkelijk koffie en thee zetten

Om je woning op een kantoor te laten lijken is het prettig dat je snel koffie of thee kunt zetten. Kies daarom voor een koffiezetapparaat waarmee je makkelijk koffie zet. Zo voorkom je dat in de werkpauze te lang bezig bent met het bereiden van een lekker bakje koffie.

De juiste spullen

Natuurlijk heb je voor een prettig thuiswerk kantoor ook alles nodig wat je in een normaal kantoor kunt vinden. Denk aan computers, kabels, toetsenborden, stroom, internet, muizen, pennen, mappen, puntenslijpers, notitieblokjes, printers en sorteerbakken. Het hangt natuurlijk van de soort werkzaamheden af, maar thuiswerken wordt alleen maar makkelijker dan je alles voor jouw administratie en papierwerk zo kunt pakken zonder dat je het nog aan moet schaffen achteraf